• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

Büyüme Hormonu ile Boy Uzatmak

Büyüme Hormonu ile Boy Uzatmak


Büyüme hormonunun maksimum olduğu evre anne karnındadır, 0'dan 50cm ye kadar sadece 9 ayda uzama oluşur, boy uzaması doğumdan hemen sonra yavaşlamaya başlar, 8 yaşına kadar yılda ortalama 5.5cm uzama normaldir. Ergenlik döneminde boy uzaması tekrar hız kazanır. Ergenlik bitimine doğru kemik plakları kapanarak büyüme durur. Bu durma evresi bütün vücutda aynı anda olmaz, önce eller ve ayaklar daha sonra kollar ve bacakların büyümesi durur, en son duran ise omurgadır.

Büyüme hormonu gelişimimizi sağlayan en önemli hormondur, beyinde hipofiz bezi tarafından salgılanır. Hipofiz bezinin zarar gördüğü veya herhangir bir sebepten az büyüme hormonu ürettiği durumlarda gelişim bozuklukluları veya yaşıtlara göre daha küçük kalmak gibi sonuçları olabilir.
 
Büyüme hormonu eksikliğinin belirtileri;
  • Yaşıtlarına göre çok daha yavaş büyüme
  • Boy kısalığı
  • Yaşından daha küçük görünme

Boy kısalığı her zaman büyüme hormonunun eksikliği neticesinde gelişmez,  boyu etkileyen diğer hormonlar; tiroidler ve testosteron hormonudur bunlarda da bozukluk var ise boy kısalığına neden olabilir. Ayrıca yetersiz beslenmede ergenlikte boy kısalığına neden olabilir.

Eğer boy uzatmak için büyüme hormonu kullanmayı düşünüyorsanız, ergenlik çağını geçmemiş olmanız gerekmektedir, sebebi kemik plaklarının kapanmasıyla alakalıdır. ergenlik dönemi bittiğinde bu plaklar kapanır ve büyümeniz durur. 

Yapılan testler ve araştırmalar sonucunda cocuk veya ergenlik döneminde uygulanan büyüme hormonu tedavilerinde boy uzamasında hızlı bir artış meydana geldiği gözlenmiştir. Büyüme hormonu boy uzatır ancak sadece büyüme plaklarınız kapanmadıysa.

büyüme hormonu (growth) çeşitleri ve fiyatları için tıklayın.