• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

Metabolik Diyet Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Uygulanır?

Metabolik Diyet Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Uygulanır?

Metabolik diyet nedir?


Uzun yıllardır vücut geliştirme sporcuları, kas kütlesi kazanmak için yağ oranı düşük, protein ve kompleks karbonhidratlar açısından yüksek diyetler izlediler. Bu diyetlerde (sadece diyet dönemlerinde) sporcular kas kütlesi kazanmak istediklerinde kalori alımlarında değişiklikler yaptılar, örneğin bu dönemlerde kalori alımlarını azaltarak ve daha fazla yağa ihtiyaç duydukları zamanlarda kalori alımlarını artırdılar. daha fazla kas kütlesi.


Mauro Di Pasquale metabolik diyet kavramını tanıttıktan sonra, birçok güçlü sporcu ve vücut geliştirmeci yüksek karbonhidratlı, az yağlı diyetleri terk etti ve metabolik diyet yoluyla kas kütlesinde devrim yaratmaya başladı. Metabolik diyetin amacı, vücudun anabolik ve katabolik hormonlarına ve büyüme faktörlerine etki ederek metabolik değişiklikleri tetiklemektir.


Metabolik diyet uygulanırsa vücut yağ kaybetse bile kendinizi daha güçlü hissedersiniz. Çünkü güç, kas kütlesi ile orantılıdır. Karbonhidrat diyeti sırasında yağsız vücut kütlesini kaybetmek, kendinizi zayıf ve yetersiz hissetmenize neden olur. Bununla birlikte, metabolik diyetle hafta sonu boyunca karbonhidrat yüklemesi, insülin üretimini ve büyümesini destekler ve günlük diyet sırasında ortaya çıkabilecek psikolojik sorunları hafifletmeye yardımcı olur.


Bir metabolik diyet aynı zamanda anabolik hormonların endojen (uyarıcı) etkilerini en üst düzeye çıkarır (Goldin ve diğerleri, 1994). Ayrıca gücü artırarak katabolik aktiviteyi azaltır (Bompa, 1994).



 

Metabolik diyet, ana yakıt olarak karbonhidratlar yerine yağların kullanılması için metabolizmayı hızlandırmayı amaçlar.

Metablik diyeti yağ yakar ve böylece vücudumuzun ihtiyaç duyduğu enerjiyi karbonhidratlardan veya kas proteininden değil yağdan elde etmek için kalori harcamasını azaltır.

Metabolik diyet, kas inşa etmek için kullanılacak proteinlerin korunmasını ve korunmasını sağlar.

Nasıl uygulanır?


     Metabolik diyete başlamadan önce mutlaka bir doktora görünmek ve fizik muayene yaptırmak çok önemlidir. CBC, kolesterol, açlık kan şekeri ve karaciğer fonksiyon testleri yapılmalıdır.


Diyet yapmadan önce yapılacak şeyler var. Bu maddeler:


Başlamadan önce mutlaka tartmalısınız. Kontrol amacıyla haftada bir bırakmalısınız. Tartım, tek başına bir ölçü değildir.

Vücut yağ yüzdesi ölçülmelidir.

Vücut ölçüleri alınmalıdır.

Fotoğraflar veya aynalara güvenilmelidir. Tek başına ölçeği değiştirmek hiçbir şey ifade etmez.

  Adaptasyon aşaması


     Tipik olarak, metabolik diyet hafta içi düşük karbonhidratlı diyet ve hafta sonları yüksek karbonhidratlı diyettir. Bununla birlikte, bu adaptasyon aşamasının ilk 12 günü için en iyi yaklaşım, her gün çok az karbonhidrat yemektir veya hiç yememektir. Böylece ana enerji kaynağı olarak karbonhidratlar yerine yağlar kullanılacaktır. Bu işlemde kullanılan karbonhidrat miktarı 30 gramdır. olmalı.


Kurulumun bu noktasında, kalori alımınızı çok fazla değiştirmemelisiniz. Karbonhidratları azaltarak protein ve yağ alımınızı artırmanız yeterlidir.