• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

STEROİD YAN ETKİ, STEROİD ZARARLARI, STEROİDLERİN KISA SÜRELİ YAN ETKİSİ, STEROİDLERİN ZARARLARI

STEROİD YAN ETKİ, STEROİD ZARARLARI, STEROİDLERİN KISA SÜRELİ YAN ETKİSİ, STEROİDLERİN ZARARLARI

Steroidler, hücre işlevi, kas ve doku oluşumu, stres ve vücudun büyüme düzenlemesine yardımcı olan bir hormon türüdür. Kortikosteroidler, vücuttaki doğal steroidlerin etkilerini taklit etmek veya arttırmak için yapılan bir tür reçeteli ilaçtır. Steroidler vücudun birçok koşulunda ve bölgesinde şişliği azaltmak, stresli durumlara hücresel tepkileri azaltmak ve aşırı aktif bağışıklık sistemini azaltmak için verilir. Bazı yaygın örnekler prednizon ve hidrokortizondur.


BASINÇ ARTIŞI

Kısa süreli steroid kullanımı bile (yani bir aydan az), özellikle halihazırda olan kişilerde yüksek tansiyon ve artan basınç stresi veya glokom riskini artırır. bu hastalıklardan muzdarip. Steroidler vücuttaki sıvı seviyelerini artırır ve antienflamatuvar etkiler yoluyla kan damarlarının boyutunu etkiler; Bu etkilerin her ikisi de yüksek tansiyona ve glokom riskine katkıda bulunabilir.


KİLO ALMAK

Steroid kullanımından sonraki bir ay içinde bile, şişkinliğin artmasına ve su tutulmasına neden olabilir. Ayrıca özellikle mide, boyun ve yüzde yağ tutmada artış mümkündür. Artan iştahın ek yan etkisinin yanı sıra, bu etkilerin her ikisi de kısa süreli steroid kullanımı ile kilo alımının artmasına neden olabilir.


PSİKOLOJİK DEĞİŞİKLİKLER

Steroid kullanımı, fiziksel yan etkilere ek olarak hormonal değişikliklere neden olabilir. Bunun bir sonucu, kısa süreli steroid kullanımı ile psikolojik yan etkilerin mümkün olmasıdır. Bu yan etkilerin bazı yaygın örnekleri, uyku sorunları, enerjideki değişiklikler (enerji azalması veya hiperaktivite) ve algılanan ruh hali değişimleridir.