• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

Trenbolone Enantad Steroid Sipariş

Trenbolone Enantad Steroid Sipariş

Yumuşak Doku Yaralanmalarının Tedavisi


Bu yaralanma grubu:

Kas ve tendon hasarı (hematom ve / veya yırtık)

Eklem ve bağ hasarı (çıkık ve / veya yırtık)

Kırıklarla ilişkili yumuşak doku yaralanmaları


Akut Yumuşak Doku Yaralanmaları

Kas, tendon veya bağ hasar görürse kan damarları da yırtılır. Bu nedenle kanama oluşur ve hızla komşu dokulara yayılır. Kanama şişmeye, şişlik çevre dokularda basıncın Trenbolone Enantad Steroid Sipariş artmasına neden olarak gerginlik ve hassasiyette artışa neden olur. Artan basınç hassas dokularda ağrıya neden olur ve kanama, şişlik ve artan basınç kombinasyonu iyileşme sürecini olumsuz etkiler. Bu döngü bozulursa iyileşme hızlanır. Yumuşak doku yaralanmalarında kanamanın önlenmesi ve kontrolü son derece önemlidir. Müdahale derhal ve doğru bir şekilde yapılmalıdır. İyileşmeyi etkileyen en önemli faktör ilk müdahaledir. Kanama kontrol altına alındığında Trenbolone Enantad Steroid Sipariş dokularda bir miktar kan kalır ve bu kanın alınması gerekir. Bu işlev, lenfositler tarafından gerçekleştirilir. Yaralanma yerinde, yaralı kas, tendon veya bağda yara dokusu ve zayıf bir nokta kalır ve bu da yeniden yaralanma riskini artırır.


A. İlk Müdahale Eden:

Muayene

• Yaralanma yerindeki yaralanmanın ciddiyeti, yaralanan sporcu veya antrenör tarafından değerlendirilmelidir. Durumla ilgili herhangi bir şüphe varsa, daha dikkatli bir inceleme daha sessiz bir yerde, örneğin soyunma odasında yapılmalıdır.

• Yaralanan bölgede uygun bir inceleme yapılabilmesi için gerekli giysiler çıkarılmalıdır. Bandajlar, koruyucu pedler vb. Çıkarılmalıdır.

• Olayların oluşumu analiz edilmelidir. Trenbolone Enantad Steroid Sipariş Yaralı sporcunun, yaralanmanın oluşumunu nasıl tarif ettiği ve hangi semptomların meydana geldiği dinlenmelidir.

• Yaralı sporcu bu öykü doğrultusunda muayene edilmeli ve kanama, şişlik ve açık yaralar veya anormal semptomlar açısından kontrol edilmelidir.

• Yaralanan bölgenin basit bir işlevsel değerlendirmesi yapılmalıdır. Sporcu bir yük uygulandığında bu bölgenin normal hareketlerini yüksüz veya ağrısız olarak yapabilir mi?

• Yaralanan bölgeyi çevreleyen dokular incelenerek bu bölgelerde şişlik ve hassasiyet olup olmadığı, kemikte yaralanma olup olmadığı veya herhangi bir yumuşak doku defekti hissedilip hissedilmediği görülmelidir.


Hareketler sırasında veya yükleme sırasında ağrı belirtileri varsa, şişlik ve hassasiyetle birlikte, tedavi şu şekilde yapılmalıdır:


1. Soğuk Uygulama:

Yumuşak doku yaralanmaları meydana geldiğinde, öncelik kanamayı kontrol etmek veya durdurmaktır çünkü kanama şişlik, ağrı ve hassasiyete neden olur. Genel bir kural olarak, Trenbolone Enantad Steroid Sipariş kanama ne kadar az olursa, kanamanın çevre dokulara daha hızlı giderilmesi ve yaralı dokuda o kadar az yara izi oluşacaktır. Bu nedenle yumuşak doku yaralanmalarında soğuk uygulama, kompresyon bandajı, yaralı elemanın yüksekte tutulması ve istirahat yoluyla kanamanın olabildiğince azaltılması önemlidir. Bu, vücudun homeostatik işlevlerini daha kolay başlatmasını ve gerçekleştirmesini sağlayacaktır.


Soğuk Uygulamanın Faydaları:

Sporcunun kendini daha iyi hissetmesine yardımcı olur ve yerel ağrıyı azaltarak spor aktivitelerine geri dönmesini teşvik eder. Koçun burada önemli bir sorumluluğu vardır. Sporcunun soğuk uygulamaya ihtiyacı varsa, aktiviteye daha fazla devam etmek iyileşmeyi geciktirecektir.

Soğuk uygulama sonucu kan damarlarının daralması, yaralı bölgeye kan akışını azaltır. Daha az şişlik olur ve iyileşme süreci daha hızlı gerçekleşir.

Ağır yumuşak doku yaralanmalarında ve kanamanın meydana geldiği iskelet yaralanmalarında, yaralı kişi tamamen iyileşmeden spora dönmemelidir, aksi takdirde gelecekteki sağlığı tehlikeye girer.

Soğuk uygulamanın etkili olabilmesi için yaralı Trenbolone Enantad Steroid Sipariş derin dokulara ulaşması ve uygun yöntemi kullanması gerekir. Etkili olabilmesi için soğuk uygulama yeterince uzun süre uygulanmalıdır ve genellikle yaralanan kas veya eklem ne kadar büyükse soğuk uygulama o kadar uzun sürmelidir. Ayak bileği veya diz eklemine en az 30 dakika, uyluk kaslarında meydana gelen yaralanmaya 45 dakika süreyle soğuk uygulama yapılmalıdır.

Yaralanmayı takip eden ilk 2-3 saat içinde mümkün olduğunca sürekli soğuk uygulama hedeflenmelidir. Cildin rengi kontrol edilerek 30-45 dakika sonra ilk soğuk paket pedi değiştirilmeli, sonraki 3-6 saat içinde ağrıyı azaltmak için saatte 30 dakika soğuk uygulama yapılmalıdır.


Soğuk Uygulama Yöntemleri:

Tek kullanımlık buz paketleri: Torbaya sertçe bastırıldıktan sonra 40 dakika boyunca soğuk efekt uygulayın. Bu yöntemin avantajı, soğuğun derin dokulara nüfuz etmesi ve saklanmasının kolay olmasıdır.

Tekrar kullanılabilir buz paketlerinde kolaylıkla şekillendirilebilen ve dondurulduktan sonra 40-60 dakika soğuk olarak uygulanabilen jel benzeri bir madde içerir. Trenbolone Enantad Steroid Sipariş Defalarca kullanılabilir ve kolay şekillendirilebilen yapısı sayesinde yaralı bölgenin şeklini kolaylıkla alabilir. Soğuk, daha derin dokulara nüfuz edebilir, ancak yeniden buzdolabında saklanır ve kullanıma kadar soğuk bir yerde saklanır.