• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

Yaza Detoks İle Başlayın! Detoks Nedir? Nasıl Yapabiliriz?

Yaza Detoks İle Başlayın! Detoks Nedir? Nasıl Yapabiliriz?

Bahara Detoks ile Başlayın!


Son yılların en moda tanımlarından biri de "Detoks" dur. Ancak detoks kelimesini duyduklarında akla sadece sebze ve meyve suları gelir. Detoks sadece sıvı beslenmek, çiğ yiyecekler tüketmek, bağırsakları temizlemek demek değildir. Evet, yetersiz beslenme, aşırı kırmızı et tüketimi, aşırı kahve ve çay tüketimi, yağlı besinler, nikotin, hava kirliliği, stres, yoğun çalışma temposu vücudumuzda zararlı toksinlerin birikmesine neden olur. Zararlı toksinlerden kurtulmak için sadece sebze ve meyve suları içmek yeterli değildir. Detoks'ta sadece bağırsakları temizlemek değil, ruh ve zihin temizliği de önemlidir. Detoksu bir zihin ve vücut temizliği olarak düşünebilirsiniz.


Nasıl detoks yapabiliriz?


Sadece mevsim değişikliklerinde değil, her mevsimde detoks yapabilirsiniz. Aslında detoks için ayda 3 gün geçirmek sizi daha iyi hissettirecektir.


Detoks sırasında kızartma, kavurma, yağlı yiyecekler, şeker ve şekerli yiyecekler, rafine yiyecekler, hamur işlerinden uzak durun. Vücut üzerinde uyarıcı etkisi olan kafein içeren içecekler yani kahve, asitli içecekler tüketmeyin. Baş ağrısını önlemek için detoks uygulamasından 1 hafta önce kafeinin kesilmesi faydalı olacaktır.



 

Günde 3 litre su içmeye özen gösterin. Ancak yeşil çay, beyaz çay, papatya, rezene gibi şekersiz çayları tercih edebilirsiniz.


Temizlik sırasında stresten, alkolden ve sigaradan uzak durun.


Detoksun etkili olması için uykunuzun da çok önemli olduğunu unutmayın. Yatmadan 1 saat önce televizyonu, tableti ve telefonu kapatın. Bitki çayınızı yudumlarken dinlendirici müzikler dinleyin.



 


Kendinizi iyi hissettiren fiziksel hareketi yapın. Yürürken veya yüzerken. 3 günlük detoksda günde 1 saatinizi spora ayırın ve son 15 dakika meditasyon yapın.


Sindirimi zor olan ve mevsimlik sebze ve meyveleri tercih eden yiyeceklerden uzak durun.


Detoks sırasında kilo kaybı yaşayabilirsiniz ama amacınız kilo vermek olmamalı! Detoksun amacının vücudunuzdaki toksinleri atarken zihinsel ve zihinsel sağlığınızı olumlu yönde etkilemek olduğunu unutmayın!


Detoks yaparken nelere dikkat edilmelidir?


Herhangi bir sağlık sorunu olanlara, ilaç kullananlara, adolesanlara, çocuklara, hamile ve emziren kadınlara başvurmak sakıncalıdır.


Uzun süreli detoks programlarının uygulanması vitamin ve mineral eksikliğine neden olabileceğinden 3 günden fazla uygulanmamalıdır.